[O1] Dziwny dzwięk przy lekkim depnięciu na gaz

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daniels81
    Classic
    • 2010
    • 9

Generalnie sprawdziłbym czy auto nie jest przypadkiem bublem, które było rozwalone przy przebiegu 400 km i jest niby nowe. To po pierwsze. Jeśli salon nie potrafi naprawić auta, a są to na pewno usterki podlegające gwarancji to szedłbym w kierunku roszczenia o auto nowe wolne od wad. Dla mnie to trochę dziwna sytuacja. Generalnie z olejem też są u mnie problemy, ale nie tak duże, bierze go ale trochę.
  • krzys24strd
    Classic
    • 2008
    • 33

Witam,

Niedawno dokonałem podmiany silnika w mojej Octacie.

Od pewnego czasu słyszę dziwny dzwięk który nigdy wcześniej nie wpadł mi w ucho. Po ostatnim problemie z rozrządem i panewką jestem wyczulony na dzwiek silniaka.

Mianowicie przy lekkim naciśnięciu na pedał gazu słychać lekkie pyknięcie, natomiast jak wciśniemy mocniej wszystko jest ok.

Nie chce sugreować przyczyny bo jej nie znam, ale auto chodzi na świeczkach jednoelektrodowych bosh, poóki co jutro wymiana

Cóż to może być?

Pozdrawiam i dzęki za wyrozumiałość

DODAM że autko jest 98 wstawiany silnik AGN pochodzi z seata Toledo .

rok młodszego.

[ Dodano: Sro 27 Sty, 10 08:58 ]
    Dodam jeszcze że silnik miał większe otwory kolektora ssącego niż mój oryginalny, jednak po zastosowaniu uszczelki jakoś działa.

[ Dodano: Nie 06 Cze, 10 10:56 ]
    troche grzebania i wiem juz ze ten dzwiek dochodzi z przepustnicy, moze ktos mi powie skad mógł sie tam wziaść olej ??

Komentarz

Pracuję...